CreatieCamping 2023

Het werd een weekend over bestaansrecht en schatkamers, poorten naar andere werelden, het geluid van de rits van een koepeltentje in de tuin, de rode loper uitrollen voor schrijvers die ons tot hier hebben gegidst, over de tussenruimte, hartsverlangens, de Verlichtingsdienst, oerkrachten, samen koken en cacao. Alsof we na een lange tocht ergens veilig konden landen in een herberg met uitzicht op de grens en de verte tegelijk.

"Het is eng om te zeggen dat het mooi is", zei een van onze campinggasten over haar eigen boek, "maar het is mooi." En dat vonden wij ook over ons eerste event in 't Land van Elk.

Foto  |  Ingrid Bergman leest voor uit eigen werk: Tussenruimte. 

De eerste CreatieCamping groeide in september 2023 uit tot een mini-festival en was als een initiatie voor 't Land van Elk. Het samenbrengen van verschillende velden had een constructieve, bekrachtigende en magische kruisbestuiving tot gevolg. Academisch, business, artistiek, activistisch en spiritueel verenigden zich rondom een gemeenschappelijk verlangen om verder te reiken dan persoonlijke ervaringen en belangen. Bart kon het dan ook niet laten om tijdens de creatiecirkel een passage voor te lezen uit zijn eerste boek Geen Cabaretier waarin hij een gesprek had met woordkunstenaar Stef Bos: "It is not about you". Ook de hoofdrolspeler uit hetzelfde boek zei ooit iets overeenkomstigs tegen hem: "Dit gaat niet meer over jou, dit gaat over iets groters". Precies dat is wat deze groep schrijvers, vertellers en creators verbindt: verhalen maken die de wereld van morgen scheppen.


Impressie