Vlieg

Zonder te kloppen vloog de vlieg het zomerhuis binnen van de eland. Hij kwam uit de verte, nog voorbij de grens. Onopgemerkt moet hij zijn ontsnapt aan de aandacht van de vliegenvanger die druk in de weer was met de bouw van een nieuw nest.

Lees meer »

Paradijs van niks

'Weet je wat we kunnen doen?', gooi ik simultaan met de shuttle de lucht in. 'Zullen we gaan kamperen met het oranje busje? Nu meteen!' Maandag rond het middaguur. Met tegenzin speel ik een potje badminton met Eland in de tuin wanneer mijn perspectief verandert tijdens het oprapen van het zoveelste shuttletje. Morgen rond hetzelfde middaguur heb ik een werkafspraak ergens op de Veluwe waar ik ook al tegenop zie. Want Eland moet mee. En die gedachte bevalt me voor geen meter.

Lees meer »

Tussen Reims en Parijs

Meivakantie 2024. Indira wilde naar Parijs, de stad van de liefde, de Eiffeltoren en het Latijnse Kwartier. Ik wilde naar de champagnestreek. Naar Reims, de stad waar Franse koningen werden gekroond. Indira vond een appartementje met een tweepersoons bed en een slaapbank. Voor een leuk prijsje een volle week in Chateau-Thierry. Nooit van gehoord. Zij ook niet.

Lees meer »